Menu Sluiten

Over ons

Kennel van het Zonnenbergse Bos ligt in het buitengebied van Heeten in de provincie Overijssel. De kennel ontleent zijn naam aan het landgoed waarop ons huis en land ligt namelijk landgoed Zonnenbergen. Landgoed Zonnenbergen is ontstaan in de middeleeuwen en ligt deels in de gemeentes Deventer en Raalte.

Begin 2018 hebben wij deze kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer omdat wij met onze Duitse Staande Korthaar Ayra van het Kappertserf graag een nestje willen fokken.

We vinden het belangrijk om gezonde honden te fokken met een lief karakter, die als goede gezinshonden kunnen functioneren maar waarbij niet ingeleverd wordt op jachtkwaliteiten. Wij zijn er van overtuigd dat dit alles haalbaar is door met de juiste combinaties te fokken en besteden hier dan ook veel aandacht aan.

De pups groeien op in en om het huis en worden actief gesocialiseerd zodat de juiste basis in het nest al wordt gelegd voor de rest van hun leven.

Wij zijn Adriaan Beulens en Anne Beulens-Bloem en wonen met onze honden, katten en koeien in het mooie buitengebied van Heeten. De liefde voor dieren was al van jongs af aan bij ons beiden aanwezig en daarvan hebben we tevens ons beroep kunnen maken. We leerden elkaar kennen in 2007 op de opleiding Diergeneeskunde in Utrecht en zijn sindsdien samen. Adriaan is afgestudeerd in de richting Landbouwhuisdieren en Anne in de richting Gezelschapsdieren.

Adriaan is werkzaam als veearts bij Diergeneeskundig Centrum Midden Salland enĀ  Anne werkt als docent bij de opleiding paraveterinair-dierenartsassistent op Landstede MBO. De honden gaan soms mee tijdens het rijden van de visites of zijn aanwezig bij de lessen op school en dienen als gewillig oefenmateriaal.

We wonen in Heeten, een dorp tussen Deventer en Raalte in de provincie Overijssel. Rondom het huis hebben de honden voldoende ruimte om zich uit te leven.

Onze vrije tijd wordt veelal gevuld met nog meer dieren. We hebben drie koeien waar we hobbymatig mee fokken en zijn in het bezit van twee paarden, die bij onze buren gestald staan. Daarnaast zijn we actief met de honden bij de jachttraining, gehoorzaamheidstraining, tijdens de jachthondenproeven en in de praktijkjacht. Sinds kort zijn we ook begonnen met hardlopen met de honden, ook wel canicross genoemd, met het doel mee te doen aan dogsurvivals (hardlopen en obstakels trotseren samen met de hond).